+359 888 53 55 96

Магията на Амстердам

Екскурзия до Нидерландия – 06.06-09.06.24

1 Ден София – Амстердам
Отпътуване от летище София с полет за Айндховен на авиокомпания “Ryanair”. Пристигане на летището в Айндховен. Трансфер до Амстердам. Настаняване в района на Амстердам късно вечерта. Нощувка.
2Ден Амстердам
Закуска. Туристическа програма в Амстердам (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) – един от най-необикновените и впечатляващи градове в Европа: Катедралата – най-старата сграда в града; емблематичният квартал на червените фенери; площад “Дам”; Музеят на мадам Тюсо; пазарът на цветята – своеобразна изложба на най-различни видове цветя и сувенири; кралският дворец  – прекрасен образец на класическата холандска архитектура, считан през 17 век за осмото чудо на света, тъй като по това време в никоя държава не е имало подобен параден дворец за държавни чиновници. По желание разходка с корабче по каналите на Амстердам. Свободно време в Амстердам с възможност за посещение на „Музеумплейн“ – района на най-известните музеи в Амстердам (Националният музей – най-голямата колекция от произведения на изкуство на Холандия, Градският музей – един от най-значимите музеи в Европа за модерно и съвременно изкуство, Музеят на Ван Гог). Нощувка.
3Ден Заансе Сханс – Волендам
Закуска. Свободно време в Амстердам (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или туристическа програма по желание: екскурзия до Заансе Сханс и Волендам. Посещение на Заансе Сханс – музей под открито небе с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти. Градчето е изпъстрено с уникални работещи вятърни мелници; автентични работилници за производство на дървени обувки, порцеланови изделия и керамика, лъжички; мандра за кашкавал и сирена; магазин за диаманти; старинен магазин за най-различни видове кафе и безупречно подредени зелени къщички, които връщат назад във времето, някъде около средата на 17 век. Свободно време за разходка. Отпътуване за Волендам – типично холандско рибарско селище, известно със своите стари рибарски лодки и традиционното облекло, което все още носят някои жители. Връщане в хотела в Амстердам. Нощувка.
4Ден Амстердам – София
Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж). Свободно време в Амстердам (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Трансфер до Айндховен. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Ryanair”. Кацане на летище София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – подлежи на допълнително потвърждение115 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – подлежи на допълнително потвърждение194 лв.
Разходка с корабче по каналите на Амстердам на турист при минимум 20 туристи45 лв.
Екскурзия до Заансе Сханс и Волендам на турист при минимум 20 туристи149 лв.
Priority boarding – двупосочно, на турист109 лв.
Билет за индивидуално посещение на музея на Ван Гог55 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение)89 лв.
Билет за индивидуално посещение на Държавния музей в Амстердам   Цена 1199 лв55 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет и летищни такси София – Айндховен – София на авиокомпания  с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)

Групов трансфер летище – хотел – летище

3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Амстердам

Туристическа програма в Амстердам

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 10 кг

Чекиран багаж до 20 кг

Разходка с корабче в Амстердам

Екскурзия до Заансе Сханс и Волендам

Входни такси за Музея на Амстердам (15 EUR), Музея на Ван Гог (22 EUR), Музея на Мадам Тюсо (24,5 EUR, за деца – 20,5 EUR), Държавния художествен музей (25 EUR), Къщата на Рембранд (15 EUR) в Амстердам

Бакшиши: 3 EUR на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление

Градски транспорт (дневна карта от 11,50 евро)

Градска такса в Амстердам: около 3-4.00 евро на човек на вечер за хотел 3*. Заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела.

Разходи от личен характер

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ -няма

Изпрати запитване

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.