+359 888 53 55 96

Дубровник – Будва – Котор

Екскурзия в периода 19.09 – 23.09.25

ДЕН 1 –Отпътуване от София в 21:00 ч от Ал.Невски за Черна гора. НОЩЕН ПРЕХОД.

ДЕН 2 – Пристигане в гр Будва Черна гора Разглеждане на гр Будва- Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква “Санта Мария ин Пунта”, църквата “Св.Троица , свободно време. Настаняване в хотела.. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 – Закуска. Отпътуване за Котор (разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата “Св. Трифон”, църквите “Св. Лука” и “Св. Мария”, “Св. Николай Чудотворец.Разходка с корабче по Которския залив./не е включено в цената/ Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – Закуска. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цена 495лв

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел ***
Всички пътни и магистрални такси
Екскурзоводска програма в Будва и Котор
Панорамна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод
Водач по време на пътуването
Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро

Цената не включва:

Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 35 евро на човек/ 20 евро за дете до 12 години – при минимум 20 туриста
Входни такси на различни обекти посещавани по желание – крепостни стени Дубровник 250 HRK, лифт Дубровник 150 HRK
Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 2-3 евро на човек на вечер, заплаща се отделно от всеки турист
Лични Разходи
Медицинска Застраховка за лица над 65 години – доплаща се 10 лева
Доплащане от Пловдив – 25лв
Доплащане за самостоятелна стая 150 лв.
Медицинска Застраховка за лица над 75 години – доплаща се 15 лева
Доплащане за предни седалки – 30 лева
слушалки по време на обиколката 3 евро, заплащат се на място задължително (въведено от 01.04.2024)

Изпрати запитване

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.